Χανιώτικα | Αρτοποιία Κλαπάκη

“H αρτοποιία Θ. & Ι. ΚΛΑΠΑΚΗ Ο.Ε. ιδρύθηκε και λειτουργεί από το 1950 στα Xανιά της Κρήτης. Παράγει τα φημισμένα για την εξαιρετική τους ποιότητα «Χανιώτικα παξιμάδια» με τον ίδιο τρόπο που αιώνες τώρα η Κρητική διατροφή προστάζει, βασισμένα στις παλιές χωριάτικες συνταγές και τα αγνά υλικά που η κρητική γη χαρίζει.

Διατηρεί όλες τις πιστοποιήσεις ποιότητας όπως ISO 22000 καθως και IFS food (Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας και Ασφάλειας Τροφίμων) και όλα τα προϊόντα που παράγει είναι Προστατευμένης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.).

Τα παξιμάδια ειναι αφράτα με προζύμι και δεν χρειάζονται βρέξιμο ιδανικά για σαλάτες και ντάκο

 

 Σας παρουσιάζουμε τα Γνήσια Παραδοσιακά Παξιμάδια Κρήτης " Χανιώτικα "

Φημισμένα για την εξαιρετική τους ποιότητα παράγονται στα Χανιά της Κρήτης με τον ίδιο τρόπο που αιώνες τώρα η Κρητική Διατροφή προστάζει , βασισμένα στις Παλιές Χωριάτικες Συνταγές και τα αγνά υλικά που η Κρητική γη μας χαρίζει , ανεβάζοντας των Κρητικό τρόπο διατροφής στην κορυφή της παγκόσμιας κλίμακας .

Νόστιμα και τραγανά κατάλληλα για το φαγητό το πρωινό η το κολατσιό .

Θρεπτικά και υγιεινά περιέχουν φυτικές ίνες και βιταμίνες , διευκολύνοντας την πέψη και συμβάλλοντας στη μείωση της χοληστερίνης και της παχυσαρκίας .

Παρασκευάζονται με τα καλύτερα και αγνότερα υλικά με βάση παλιά χωριάτικη συνταγή χωρίς συντηρητικά , χωρίς χημικά πρόσθετα και βούτυρα που περιέχει η φρυγανιά .

 

Τα παξιμάδια χωρίζονται σε κατηγορίες ανάλογα με το αλεύρι που έχει χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή τους, συνοδεύονται δε και από το χαρακτηρισμό ΠΓΕ (Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη) επειδή παρασκευάζονται στην Κρήτη. Έτσι έχουμε τις εξής κατηγορίες:

  • Σταρένια : από σιτάλευρο και μαγιά
  • Κριθαρένια : από αλεύρι κριθαριού, σιτάλευρο και μαγιά
  • Σίκαλης : από αλεύρι σίκαλης, σιτάλευρο και μαγιά
  • Ολικής άλεσης : από αλεύρι ολικής άλεσης (κυρίως σίτου) και μαγιά
  • Επτάζυμα : ονομάζονται έτσι λόγω της διαδικασίας παρασκευής τους – ζυμώνονται επτά φορές : από αλεύρι , ελαιόλαδο και προζύμι (μπορεί επίσης να περιέχουν ζάχαρη, γλυκάνισο, κολίανδρο, μαστίχα ή άλλο μυρωδικό) 
  • Λαδιού : από σιτάλευρο, ελαιόλαδο και μαγιά
  • Κριθαροκουλούρα (ντάκος) : από κρίθινο και σταρένιο αλεύρι ολικής άλεσης, ελαιόλαδο και προζύμι

Φωτογραφικό αλμπουμ

     

Μοιράσου το στα κοινωνικά δίκτυα

Cookie Policy

This site uses cookies to store information on your computer.

Do you accept?